torsdag 5 november 2009

I believe in the Kingdom Come

Idag rinde jag till försäkringsbolaget för att höra om de godkänt min operation. Hon som svarade bläddrade fram mina uppgifter och.... De hade inte fått någon operationsbegäran. Hon suckade uppgivet och berättade att de inte gärna använde sig av den klinik som jag hamnat hos. "Han är en jätteduktig läkare, men administrationen fungerar inte alls. Ibland jagar vi operationsbegäran dagen innan en planerad operation och då händer det att vi inte får tag i dem ändå." Hon lovade att kontakta dem och därefter återkomma till mig.

En kort stund senare ringde hon tillbakaoch berättade glatt att det nu var en ny sköterska där, som hon fått tag på direkt! Och nu skulle det säkert börja fungera bättre, för den här nya sköterskan hade precis koll på vem jag var och hade lovat att faxa dem operationsbegäran under eftermiddagen.

Jag blev lite snopen över detta snabba byte och frågade vad denna nya person hette - men det var ju samma som jag pratat med hela tiden. Hon hade förstås tagit över en kaotisk situation från någon annan precis när jag kom in i bilden, så kanske finns det hopp om mer välfungerande rutiner framöver.

Någon timme senare ringde hon, planören, kliniksköterskan, eller vad hon nu har för titel. Och NU ska hon skicka mig informatoinen, remissen till provtagningen och frågeformuläret om MRSA. Och 4/12 gäller fortfarande.

Den som lever får se. Men jag tror jag vågar lita på det. Och att få höra att läkaren är duktig.... det kändes bra. Han må vara en usel administratör, men kan han fixa min höftled så må väl det vara hänt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar