lördag 20 februari 2010

Let's say for sake of argument that your state isn't permanent

2,5 månad efter operationen

När jag började jobba 1:a februari var det så praktiskt. För så fort någon frågade hur det var, då kunde jag så där glatt och trevligt säga: "Jo, men det går framåt hela tiden!". Men så känns det inte längre. Och eftersom det är det käcka som alla vill höra, så känner jag att jag tystnar, och drar mig undan lite grann.

Jag tränar så duktigt och målmedvetet. Jag blir allt starkare och kan ta högre vikter på gymmet. Men jag blir inte bättre! Jag är stel och öm i muskler och leder. Jag kan fortfarande inte gå ordentligt utan en krycka. Jag haltar inte så där akut längre, men jag vankar som en pingvin.

4:e mars är sista dagen på min sjukskrivning. Då ska jag gå upp på heltid och åka kommunalt till jobbet. Att jobba heltid ska nog fungera någotsånär, för jag kan sitta och hålla mig upprätt numera. Men HUR ska jag komma till jobbet om det fortfarande är snöstorm och jag ska pulsa och halka fram den bit dit bussar och tåg inte går???

4 kommentarer:

 1. Att rapa upp det det folk förväntar sig att höra känner jag igen. Man vill vara trevlig och socialt anpassad med arbetskamrater och bekanta. Brer man på för mycket stöter man bort folk istället. Knepigt. Jag hoppas verkligen att du ska få känna ett lyft snart, ett sånt som känns i hjärtat och inte bara i kroppen. Det är såklart så att vi får räkna med att framstegen är mindre nu än den första tiden efter operationen men det är tärande, jag vet.
  Din halva sjukskrivning måste du ju kunna få förlängd eller få behålla taxiresorna trots att du jobbar heltid. Om du hävdar att de är en förutsättning för dig måste det ju gå att få ha dem kvar ännu en tid.
  Lycka till, jag tänker på dig!

  SvaraRadera
 2. Tack!!

  Ja, jag har tänkt på det. Jag TROR att det är så att man bara kan få taxiresor om man är heltidssjukskriven. Det låter dumt, för om det är resorna i sig som är problemet så kan man ju jobba. Och heltidssjukskriven kan man ju bara vara om man inte kan jobba alls. Moment 22...

  SvaraRadera
 3. Hej! Jag har följt din och Annas blogg sedan jag kom med min nya högra höftled (op 7 jan 2010). Jag är idag på 6 v 3 dagar. Jag tycker att det har gått framåt mycket, men - vissa dagar känns det tungt och trist - mitt problem är att jag sover så illa - ibland bara 4-5 timmar sammanlagt per natt. Jag tror att vi har våra dagar och jag hoppas att det vänder snart för dig. Undrar om dina muskler och leder är så stela för att du tränar såååå mycket - stretchar gör du väl antar jag. Att sedan arbeta på topp av detta måste bli en extra pålaga. Jag är sjukskriven till 12 mars men kan börja arbeta hemifrån om det skulle kännas så. Kollektivtrafiken är inte heller att leka med, i alla fall inte här i västsverige för tillfället. Monika från Götet

  SvaraRadera
 4. Välkommen!

  Jag tror inte jag har tränat för mycket. Fast det är svårt att veta hur allt hänger ihop. Jag tränade bara måndag och onsdag förra veckan. Då borde ju stelhet med ursprung i det ha givit sig till helgen, men så kändes det inte. Så jag vet verkligen inte.

  SvaraRadera