måndag 10 maj 2010

Panic in Detroit

5 månader efter operation

Som den drama queen jag är kommer här en live-rapport från kvällens ortopedbesök.

Han frågade om mina besvär, och undersökte ledfunktionen. Sedan slog han mot knät upp igenom lårbenet, men inget av detta gjorde ont. När han sedan skulle titta på röntgenbilderna var systemt nere. Då sa han att han nog trodde att det inte var någon fara alls med mig. Att en ocementerad höftled kan "sätta sig", och det kan göra ont. Den växer fast, men lossnar litegrann, (och han visade med att vrida sina händer och sedan rycka till) men växer sedan fast igen. Jag skulle inte vara orolig och han skulle ringa mig i morgon när han titta på röntgenbilderna.

När jag gick därifrån kände jag mig inte alls lugn. Jag kunde inte låta bli att halta hur jag än försökte, trots att det idag var en bra dag och jag faktiskt inte hade särskilt ont alls! Tänk att protesen har lossnat i mitt lårben! Det är ju som att bryta benet litegrann - inuti!

När jag kom hem hade jag ett missat samtal på mobilen. Och följande meddelande på mitt mobilsvar: "Ja, hej, det är ortopeden. Jag har nu tittat på dina röntgenbilder och det är inte konstigt att du känt som du gjort. Det är inget farligt, men jag ringer senare."

Mitt lårben är spräckt. Jag är helt säker. Iiiihhhh!!!

2 kommentarer:

  1. Nu tänker jag på dig ännu mer! Skriv så snart du vet mer och sköt om dig!!

    SvaraRadera
  2. Du måste låta oss få veta - nu är det olidligt spännande. Tänker på dig!/monika

    SvaraRadera