onsdag 9 juni 2010

It's my destiny to be the king of pain

6 månader efter operationen

Visst är allt bättre nu än före operationen. Jag är helt smärtfri om nätterna, och sömnen är därför god. Sedan gymnasiet har jag haft problem med att stå och gå långsamt. Det är helt borta! Jag har alltid trott att det berott på en svag ländrygg, men det var naturligtvis artrosen som spökade redan då.

Bullen under operationsärret är helt borta, och ytkänseln runt ärret är nästan återställd. Jag hade ju problem med känselbortfall på ovansidan av foten och tårna, men det är väldigt mycket bättre också.

Och jag är bättre i lårbenet. Jag får inte så där ont så jag inte alls kan stödja på benet längre. Men visst har jag ont. Jämt. Varje dag. Så fort jag belastar benet, och ibland kan det hugga till när jag gör någon rörelse.

Men. Idag tog jag några alvedon. Och gick en bit på Sörmlandsleden. Lade mig på en klippa och somnade en liten stund. Sånt kan man göra ett halvt år efter operationen.

4 kommentarer:

 1. Hurra för Sörmlandsleden och din sovstund där. För mig går det också ganska bra - har inte så ont alls längre, har ökat steg dag för dag, närmar mig vissa dagar 10000 steg, inte i sträck men "dagtotalt". Men då blir jag trött, hämtar mig dock ganska snabbt och är igång igen nästa dag - då en dag med mindre antal steg och så där håller jag på. Har lite börjat fotografera igen - kul, tycker i alla fall jag. Ligger på knä i landet och rensar och planterar - fungerar också bra. Ännu har dock ingen hört av sig från sjukhuset för en checkup (5 månader sedan op). Skulle gärna få en "OK-stämpel i rumpan" och gärna en röntgen eftersom de trodde att cementen och "pinnen" gjort en spricka i lårbenet och jag fick då ta en ny röntgen (dag 3 efter op). Ingen sa något mer och jag fick åka hem - men man undrar ju ibland om allt är OK. /monika

  SvaraRadera
 2. Jag förstår att du vill ha en röntgen till. Jag behöver i alla fall fakta på bordet för att sluta oroa mig för allt som min skruvade hjärna kan hitta på.
  Jag har aldrig haft någon stegräknare. Det kanske vore nåt!

  SvaraRadera
 3. Hur går det tjejer! Nåt nytt?

  SvaraRadera
 4. Hej Anna!
  Det händer inte så mycket. Jag fortsätter träna enbart kondition och jag blir sakta bättre.

  I midsommarhelgen, fredag och lördag, var jag på stadssemester, och gick i timmar på hårda gator, och det gick fantastiskt bra. Men lårbenet/protesen blev överansträngt så jag har fått ont och haltat lite efteråt. Men ändå går det verkligen åt rätt håll!

  SvaraRadera