lördag 4 december 2010

Second to some

1 år efter operationen

Idag för ett år sedan fick jag en ny höftled. Det finns säkert andra som haft ett lättare första år med sina höftleder, men nu... Nu fungerar den så bra!

Jag kan inte säga att jag märker någon skillnad mellan mina två höftleder längre. Den nya är något mindre rörlig, men det finns inget jag gör där det har någon praktisk betydelse. Om jag belastade den väldigt hårt så kanske något av smärtan i lårbenet skulle kunna komma tillbaka, för den har inte varit borta så länge, men det där kommer ju säkert att bli helt bra.

Och i höstas sa en god vän till mig, när jag aningens för sent smet in på sniskan i en svängdörr: "Det där var beviset för att du är återställd efter din höftledsoperation!". Och så känns det. Det är halt ute nu, och jag går runt och småhalkar som alla andra. Men alla små muskler i ben och höft är tillbaka, så jag parerar och balanserar, och är inte mer än sunt rädd för att halka omkull.

Så.... Succé!

9 kommentarer:

 1. Jag blir så himla glad av att höra att du mår bra, eller iaf sammanfattar ettårsjubileet som bra. Jag vet ju hur besvärligt du haft det med sjukvården, känselbortfall, lårbenssmärtor och annat.

  SvaraRadera
 2. Ja, det känns så klart skönt att ha kommit dit jag är nu. Att kunna säga att det till sist blev väldigt, väldigt bra!

  Sen är ju jag sådan, att jag har ganska lätt att stå ut med värk. Jag har som jag berättat ju sedan övre tonåren haft problem med ryggen, även om jag nu förstår att det var höften som spökade redan då, men den smärtan härdade jag ut utan problem. Men att föda barn (hu!) och att ha nervsmärtor och den här typen av vassa smärtor som jag haft i lårbenet - det hanterar jag väldigt dåligt, liksom oro och rädsla.

  Men nu är både oro och smärta borta, och ryggvärken också, som jag verkligen trodde att jag alltid skulle få leva med. Så det är inget annat än härligt!!

  SvaraRadera
 3. Så hoppfullt att läsa, jag opererade min vänstra höft för två veckor sedan, själva benet värker inte så mycket längre, det värsta är höftböjaren och lårmuskelfästet som är ohyggligt för korta, och så en förbannad värk tvärs över SI-leden, särskilt när jag ska sova... Det tar ca 4 timmar innan det "lagt till sig" (som jag tror) och jag kan sova någotsånär. Innan dess är det ett vändande och vridande och läggande av benet i hyfsat läge, sida och mage går inte, så det är rygg som gäller. Men jag har läst igenom hela din blogg och känner nu ett hopp inför framtiden. Tack!
  /Marita

  SvaraRadera
 4. Jobbigt, jobbigt! Jag var tvungen att gå tillbaka själv i blogginläggen för att se hur det var två veckor efter operationen. Om jag inte hade fått den där blödningen så var det nog där någon gång som det hade börjat bli bättre. Så härda ut!

  SvaraRadera
 5. hej opree!
  Så härligt, att du äntligen kan dansa igenom - "smita igenom en svängdörr". Halka runt på is.
  Lyckligt. Så nöjsamt. Jag följde din blogg ett tag men, gillade dina engelska titlar, till artiklarna. hälsning från barbro

  SvaraRadera
 6. Ja, det är inget annat än härligt!

  Tänk att jag tänkte på dig igår. Dina bilder. Och så hör du av dig idag! Hoppas allt är bra!

  SvaraRadera
 7. Så skönt att höra opree.

  Ja med höften är det helt ok. Gjorde en resa till Lissabon och efter det släppte jag käppen. Har strulat med en fot men den är också rejält på bättringsväg. Fotograferar men blir mest från bilen i passagerarsätet men dock :)

  SvaraRadera
 8. Tack för mycket intressant läsning, väntar på operation och att läsa denna blogg gav mig enormt mycket. Du tycks ha haft det ovanligt besvärligt så förhoppnings vis blir det inte värre än detta.
  Mvh från Skåne

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Tack! Vad bra! Jag har faktiskt tänkt skriva ett inlägg till... om att jag nog haft det extra besvärligt pga den nervskada jag fick i samband med operationen. Jag har inte förstått det förrän nu. Ett kapitel till i denna blogg kommer inom kort! Och det betyder att dina chanser till en bättre upplevelse än den jag haft är goda! Lycka till, och hoppas du inte behöver vänta för länge på din operation.

  SvaraRadera