söndag 7 november 2010

A wingspan unbelievable

11 månader efter operationen

Idag gick jag runt Södermalm! En mil på asfalt. Så härligt i höstsolen!!

Innan jag fick min diagnos försökte jag gå just den promenaden vid tre tillfällen. En gång tog jag bussen hem efter drygt halva, de andra två gångerna vek jag hemåt innan jag kommit runt. Jag fick för ont, klarade det inte. Men idag gick det! Och efter att ha tagit igen mig en stund över en lunch fortsatte jag med en promenad in till stan!

3 kommentarer:

 1. vad roligt att det går så bra med din höftled!

  för mig har det nu gått 1o månader och under den senaste månaden har jag haft ondare än de senaste halvåret. bär jag matkassar med mer än ca 4 kg så får jag ont och kylan gör att jag får ont ont! går ni andra i klackskor utan värk? jag känner mig något frustrerad över denna smärta! /hanna

  SvaraRadera
 2. Så härligt med promenaden! Vilken känsla det är att kunna göra något sådant! Tänk! Att kunna gå!

  Klackskor? Nej, dem fick jag rationalisera bort för tio år sedan - långt före operationerna. Men jag var också ovanligt illa däran och nästan helt invalidicerad.

  Jag var 40 när jag fick veta att jag inte kunde ha artros, eftersom jag var för ung (fast svårartad artros var det ju) och det var bakgrunden till att jag hann bli nästan totalt invalidiserad innan jag äntligen fick båda höftlederna bytta för ett år sedan. Nu går jag och rör mig som vem som helst. Fast klackskor kan jag ju inte ha - men det är ett litet pris att betala för rörligheten. Jo. Jag lovar!

  SvaraRadera
 3. Ja, ellerhur! Det har varit mycket elände på vägen, men nu fungerar det äntligen!

  Jag känner inte av kyla. Jag badade i kalla havet i somras, och kände ingenting speciellt alls.

  Bär gör jag dock helst inte. Bara några kilo extra gör att det känns. Min arbetsgivare har varit mycket hjälpsam och givit mig en extra dator, så jag kan ha min vanliga laptop hemma. Då slipper jag bära den fram och tillbaka, och det känns fortfarande som om det arrangemanget behövs. Handlar jag mat använder jag vagn. Det är suveränt, och jag förstår inte varför jag inte skaffat en sådan tidigare - en sån borde alla ha!

  Klackar på skorna går bra! Jag har det absolut inte till vardags, men går jag ut sätter jag på mig stövlar med i alla fall 7 cm klack. Och fest går jag inte på så ofta, men då kan det bli någon centimeter till, och det går utmärkt för en kväll! Till vardags är det dock alltid, alltid walkingskor. Trist men skönt!

  SvaraRadera