tisdag 10 september 2013

Felaktig artikel i SvD - del 2

Jag mailade professor Leif Dahlberg och frågade om han blivit felciterad, och jag fick idag svar: Ja. Han skrev: "...Precis som du skriver är självklart inte meningen att försämra något avseende proteskirurgi, som när den utförs på rätt indikation är en utmärkt behandling för patienter med artros. Artikeln skulle ju inte heller handla om detta, utan som du noterat, att endast ett mycket ringa antal av dem med artros kommer att bli opererade trots att de upplever betydande besvär med rörelsenedsättning, dålig livskvalitet och smärta, vilket artikeln också på ett mycket bra sätt förmedlade. Dessutom belystes möjligheterna till god behandling för denna grupp..."

Så heja Leif Dahlberg! Kämpa på för rätt till hjälp med artrosskolor så länge det funkar (och det kan vara länge - för mig funkade träning i 20 år!)  Sedan tar vi tacksamt emot en operation så att vi slipper ha ont och kan fortsätta våra rörliga och härliga liv i skogar, med hundar, på golfbanor, med elbaser, på zumbapass, på Gina Tricot (finns den kedjan fortfarande och har de bytt ut sina larmanordningar så de inte längre piper för höftledsproteser?) eller hur vi nu vill leva våra liv!

2 kommentarer:

  1. Hej!

    Jasså, du ska byta höft nummer 2 nu då! Själv kan jag ibland känna av värk från min "höft nummer 2", men har inte ännu ens kommit till stadiet värkmediciner..så det dröjer säkert ett tag. Min protes fungerar ännu utmärkt. Jag jobbar i vården och klarar lyft nästan bättre än dom andra :) kanske för att jag tränar på gymmet 5 ggr/veckan :)..och ryggen är i super skick. Jag kan minnas att jag precis som du skrev tidigare, hade ont i ryggen ofta..det har jag aldrig mer. Tyvärr har det konstaterats slitage i nacken, men jag misstänker jag haft det i 10 år innan operationen..antagligen en svit från höfterna .

    Annors går livet på som vanligt här :) Hoppas allt går fint med operationen. Men det e klart det gör det! :) Å sen e det ju nog lite lättare med op. nummer 2. Så känner jag iallafall inför tanken att operera den andra höften. Man vet liksom vad som väntar..och att det går över :) Kommer bli så bra så! :) kram Johanna

    SvaraRadera
  2. Ja ellerhur!! Det kommer att bli alldeles perfekt!! :)

    SvaraRadera