fredag 18 december 2009

Get the cuts you need, eyes focus like a microscope

2 veckor efter operationen

Nu har distriktssköterskan varit här och tagit bort klamrarna. De såg rätt så respektingivande ut, men det kändes knappt alls att ta bort dem. Hon knipsade av dem med en tång och pillade sedan bort ändarna.

Samtidigt blev jag vaccinerad mot svininfluensan, vilket såklart känns väldigt bra. Att ligga sjuk en vecka i influensa är inte precis vad jag längtar efter.

Det har även gällande allt annat varit en bra dag idag. Jag har varit nästan smärtfri, och har bara tagit en enda värktablett - den jag tog i morse.

5 kommentarer:

 1. Låter bra, hoppas du slipper biverkningar av vaccinet. Hur går det med gången ock kryckorna?

  SvaraRadera
 2. Jag fick inga biverkningar av vaccinet, lite öm precis där hon stack bara.

  Jag har inte ont när jag går längre, men det känns väldigt "fel". Jag behöver koncentrera mig för att gå rakt. Tar inte ett steg utan minst en krycka. Använder bara undantagsvis en krycka, jag behöver fortfarande bägge.

  SvaraRadera
 3. Ja visst känns det "fel" att gå efter en höftledsop. Riktigt lustigt e det-och det där med att måsta koncentrera sig på att gå rakt känner jag igen. Vad jag tycker är konstigt är att vi fått så olika instruktioner från sjukgymnasten ang. belastningen på benet. Jag får alltså inte alls belasta på det op benet(vänster), ska kunna ha ett ägg under somaldrig går sönder. Efter 6 veckor får jag belasta till hälften, efter 8 veckor helt.. Jag har samma kula som dig-icke cementerad och för mer aktiva personer. Å längden på benet har dom oxå fixat till..Iof hade min höftkula lagt sig 2/3 delar utanför å gjort lårbenet snett..sen va det total artros och kualn va missformad. Jag har haft värk i 10 år innan läkaren mkt motvilligt tog en röntgen.."ingen kan som 20-åring" ha fel på höften-det e ischas"...så har det låtit i 10 år. Så det här blev resultatet av deras missbedömning.

  Jag är inne på v.5 efter op nu..Å sista veckan har varit full med framsteg. Ställer mig upp utan kryckor-går automatiskt bara. Glömmer kudden man ska ha mm..
  Om 2 veckor kommer du börja se resultatet ordentligt :)Man glömmer det där med mediciner och alla oros känslor man haft i månader :)Å man får mer och mer se vad man kommer få. Å att bli värkfri e underbart!!!

  SvaraRadera
 4. Ja, det är verkligen märkligt med alla olika instruktioner. I mitt fall har de ju hela tiden velat att jag ska belasta, men det var ju helt omöjligt under den första tiden. Det är väl först de senaste dagarna det har slutat göra ont att belasta. Men operationsmetoder, och framför allt vi själva som patienter, skiljer oss kanske ändå åt så att vi fått olika direktiv.
  Härligt att höra att det vid 4 veckor gått en gräns för dig! De sista dagarna har för mig varit tröstlösa. Inte så ont, men jag har varit så trött, och jag har inte gjort några framsteg alls - det bara fortsätter likadant dag ut och dag in. Men nu fick jag hopp om bättring. Tack för ditt inlägg!

  SvaraRadera
 5. Det är ju självklart om än tröstlöst att vi hamnar på platåer. Det jag försöker intala mig själv är att vägen tillbaka måste få vara lång och slingrig. Den är ju ändå inget mot ättestupan innan =)

  SvaraRadera